Казан за смет на средата на улица „Найден Геров“ тормози обитателите на съседните сгради. Проблемът беше „сервиран“ на градоначалника по време на обиколката му по бул. „Ал. Стамболийски“ днес в Пазарджик. „Елате да видите, ако не ми вярвате“ – заяви възрастна жена. Тя добави и това, че улицата не се мете редовно и казанът през почивните дни прелива, с което задръства и пътя.

Веднага след като преключи обхода на булеварда кметът Тодор Попов и шефката на отдел ТСУ към общината – инж. Славка Стойчева решиха да проверят сигнала. Оказа се, че казанът наистина е на средата на пътя. Друга жена от блока обаче поясни, че той мигрира непрекъснато. „Казанът е на колелца и понеже никой не иска да бъде пред входа му, постоянно го местят и накрая се озова на средата на улицата“ – допълни тя.

„Аз мета всеки ден пред входа и го мия“, разказа още пенсионерката. „Доволна съм, че дойдохте да видите и нашата улица, защото булеварда го метат и го чистят редовно, а тук се вестват много рядко“.

Казанът беше почистван днес, но е пребутан в средата на малкото площадче, за да не пречи и на паркирането. Кметът разпореди да бъде намерено подходящо място за контейнера за смет, за да не се нарушава спокойствието на хората.

Припомняме, че вчера кметът Тодор Попов обяви, че ще санкционира фирмата по чистотата, тъй като не изпълнява ангажиментите си.