Семейството на малкия Николай, който се роди по време на полета на „Луфтханза“ над Атлантика през август, реши да го кръсти в днешния ден. Тържеството се е състояло в катедралния храм „Успение Богородично“ в Пазарджик, а православната църква почита днес Света Анастасия.

Припомняме че, след раждането на бебето по време на полета, в бланката за място на раждане трябваше да бъде записана географска ширина вместо населено място. Това създаде прецедент в попълването на административните документи, тъй като заради малкия пазарджиклия вече има графа и за такива случаи.

Майка му Десислава Хрусталева посочи, че е сигурна, че има Божия намеса и че, „Господ го пазеше през цялото време и мен, и него. „Не го очаквах, когато започна раждането – не го вярвах, но Господ си знае работата! Той е решил да бъде такова бебе, благословено и аз, и той, и нашето семейство”.

Ники проплаква за първи път над „ничиите води“ между Америка и Европа, по време на пътнически полет от Богота до Франкфурт и е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град има географски координати. На тайнството в катедралния храм в Пазарджик днес освен семейството, присъстваха и част от хората, помогнали за появата му на този свят.

29николай