В Деня на народните будители младежи от Областната структура на БСП в Пазарджик дариха книги на Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”-Пазарджик. Дарението съдържа 71 заглавия , сред които и нови книги на пазарджишки автори-Георги Балабанов, Христина Колева, Катя Сеферинкина, както и заглавия за най-малките читатели в културната институция.  Дарявайки  книги ние искаме да покажем, че те са ценни и нужни на обществото ни.

Библиотеките днес сякаш са забравени, много млади хора въобще не четат и не си купуват книги. Твръде много младежи дори не са влизали в библиотеките. А те са убежище, богатство, съкровищница. Искаме с тази наша инициатива да стимулираме четеното и обогатяването на библиотеките – както общинските, така и домашните, защото книгите са безценен дар, коментира зам.-председателят на младежкото обединение Иван Карашъков, студент-III курс по специалността”Финансов контрол” в УНСС.

Всеки от нас може да бъде съвременен будител, всеки един от нас носи искрата в себе си и нека си я предаваме един на друг чрез силата на словото, каза и младата учителка Лиляна Иванова, която оглавява пазарджишката организация на младите социалисти.

Тя допълни, че в кампанията на младежите от БСП в цялата област са се включили тримата народни представители Йордан Младенов, Надя Клисурска и Славчо Велков, както и областният председател на партията Петя Цанкова. Книги от инициативата са дарени и на библиотеките в читалище” Васил Петлешков” в град Брацигово и читалище”Развитие”-Пещера.