В 16 часа днес ще бъде внесено искането на оставката на кмета на община Батак – Петър Паунов, това ще стане по време на редовното заседание на местния Общински съвет, съобщиха от ГЕРБ.

Оставката на кмета се иска по морални причини и заради допуснати нарушения по обществени поръчки, заяви Атанас Коларов, който е местният лидер на партията. Ако продължи това управление общината ще се превърне в кметство, заяви той днес сутринта пред камерата на Нова телевизия.

Според Иван Хрисин кметът е превърнал общината във феодално владение. „Обезлюди града, тук няма никакво препитание. Два милиона сме на червено, всички обществени поръчки не се обявяват, всичко се върши тайно с две-три фирми, на които той се явява подизпълнител. Искаме мащабна проверка за целия петнадесет годишен период на неговото управление,“заяви още Хрисин.

Още вчера Общинското ръководство на ГЕРБ Батак  взе решение чрез общинските съветници на партията  да поиска оставката на кмета  на Община Батак Петър Паунов за уронване престижа и доброто име на общината  в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот карай язовир Батак и последвалата му продажба, както и за  обществени поръчки спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета, Крум Паунов като управител на семейната им фирма „Престиж -Паунов„ ЕООД. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Пазарджик.

Председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че  решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов и е било отменено от сегашния Общински съвет като незаконозъобразно.

Все още се очаква и позицията на кмета Петър Паунов, който не е дал никакви изявления за медиите.