Писателят Николай Нинов ще представи утре в областния град книгата си „Времето гледа с десет очи”. Срещата е от 18,30 часа, а мястото – зала „Галерия” на театър „Константин Величков”, със съдействието на община Пазарджик.

„Времето гледа с десет очи” е своеобразно продължение на „Повторени сънища” и неслучайно подзаглавието й е „Пътеписи от мистична България”. Тя е за хората, които обичат загадъчните и мистични пространства в затънтените кътчета на България, но ще допадне и на библиофилите, които не излизат от вкъщи.

По повод „Повторени сънища” авторът преди две години се срещна в библиотека „Никола Фурнаджиев” с почитателите на нестандартните маршрути, които най-често водят до светилищни комплекси. Места, непроучени от държавата, но които от години са обект на интерес от страна единствено на иманярите и на любителите на непроходими пътеки. В настоящата книга историите са все така вълнуващи, а снимките – в изобилие и силно въздействащи. Пазарджишко също е застъпено и мнозина неизкушени от „трънаците и камъняците” ще научат с интерес за близки, но непознати маршрути с мистични и впечатляващи находки.