Симфонично – оперетно дружество “Маестро Георги Атанасов“ ще представи в едноименната концертна зала пред пазарджишката публика Концерт за флейта и оркестър от Райнеке и Симфония № 8 на Дворжак. Като солист пред меломаните ще излезе младата флейтистка Десислава Добрева. На диригентския пулт ще застане маестро Пиер Калабрия от Италия.

В момента, родената в Стара Загора Десислава Добрева преподава флейта в Частното Музикално Училище „Алегро Виваче“ във Виена, както и в Държавното Музикално Училище „Й.Г. Албрехтсбергер“ в Клостернойбург. Тя е основателка на „1,2, Трио“(флейта, виолончело и пиано), с които през 2013 са финалисти и носители на награда на Конкурса Фиделио във Виена. Страстта и към камерната музика я събира също и с духовият квинтет „qWINDett“, с който има многобройни участия, между които на престижния фестивал в Залцбург, под ръководството на Виенските филхрмоници.

Свирила е в оркестри, между които Виенската Филхармония, Виенската Държавна Опера,   Народният Театър в Клагенфурт, Синфониета Баден, Моцарт Оркестър, Младежкият Оркестър на Европейския Съюз и Народният Театър в Баден. Между имената на диригентите, с които е работила са Симеон Бичков, Михаел Бодер, Франц-Велзер Мост, Филип Йордан, Кристоф Ешенбах, Инго Мецмахер,Владимир Ашкенази, Алфред Ешве, Антонело Манакорда.