Мъж задигна детско автомобилче, което било оставено без надзор пред дом в Пазарджик, съобщи семейство Будеви. Ето какво им се е случило вчера:

“ Днес по обяд с колата на сина ми реших да го поразкарам до баба му, живеят на 100 метра от нас. Спряхме колата на тротоара, пресякохме улицата и точно след 2 минути колата изчезна. На съседната къща има камери, които са заснели как въпросният господин спира, краде колата на детето ми и тръгва, въпрос на време е да се намери. Умът ми не го побира Как може да откраднеш на детето играчката? Добавям и снимки ако въпросния господин се познае , нека си помисли, какво е направил и ако има деца и това се случи на неговото дете как би се почувствал? Това е безобразие.“

Камерата е заснела и автомобила, с който мъжът се е отдалечил от местопрестъплението.

12количка12количка2

Безотговорност е проявила и жена, която е задигнала без да се замисли портфейл, намерен на улицата. След множеството публикации, с които всички се радвахме на млади хора, намерили и върнали портмонета, въпросната дама не е решила да направи същото. Тя също е заснета на видео, как прибира чуждата вещ в чантата, а според думите на жената, която е загубила портмонето, освен пари в него е имало и документи, чието възстановяване ще и отнеме не малка сума, както и време.

Трябва ли навсякъде да има камери, за да бъдем хора?