Във връзка с наближаващите Никулденски празници инспектори на ИАРА-Пазарджик извършиха засилени проверки на водоеми, разположени на територията на област Пазарджик -яз. Батак-местност „Дъното“ и местност „Превала“, яз .Малък Беглик-местност „Старата поща“, яз.Голям Беглик-местност „Стената“, яз. Широка поляна, яз. Доспат-местност „Бърдуче“ и района на град Сърница.

Проверени са и 18 любители риболовци, при които не са установени нарушения. Спазва се забраната за улов на пъстърва през периода на нейното размножаване. На 11 ноември при нощна проверка на яз.Батак, в района на местност „Дъното“ е открита мрежа в работно положение с обща дължина около 100 м.

Уловената в нея риба от видовете каракуда-около 10 кг. и шаран около 4 кг. е освободена и върната обратно в язовира. При проверка в района на местност „Баташки залив“ е открита още мрежа в работно положение с обща дължина около 120 м. и 9 винтери, с около 15 кг. уловени раци в тях. Раците са върнати обратно във водата.

Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА Пазарджик инспектираха и обекти за търговия с жива и замразена риба, съвместно с инспектори от Агенция по храните-БАБХ-гр. Пазарджик. Нарушения не са констатирани. Представени са всички необходими документи и разрешителни. Съставен е протокол за съвместна проверка.