Клиенти на централния градски пазар недоволстват от тъмнината, в която им се налага да пазаруват. За да отговорят на мърморенето, някои от търговците се принуждават сами да си прекарат ток от съседни магазини и съответно да го заплащат.

Причината за тъмницата особено в мрачни дни като днешния, се корени в това, че централното осветление се пуска чак в 16 ч., през останалото време стари баби се мъчат да нацелят стотинките, а продавачите да ги преброят.

Това на нищо не прилича, казва седемдесет и пет годишната Калинка Димитрова от Пазарджик, която е тръгнала да напазари зеленчуци за туршия. Като е тъмно не мога да видя стоката и чак като си ида у дома я оглеждам. Стара съм вече, но живея сама и децата ми са в големите градове. Няма кой да ме отмени, жалва се жената, която страда и от тремор на ръката.

Най-тъмни са първите сергии, които са покрити с непромокаеми и непропускащи светлина пластмасови панели. Става дума за около шестдесет маси, които са и най-предпочитани от търговците, заради местоположението си. Те споделят, че цената за една маса е 150 лв. месечно и би трябвало в тази сума да са предвидени и разходи за осветление. Петнадесет чиновници отговарят за пазара, но нас никой не ни пита от какво имаме нужда, споделят те под сурдинка.