Учениците от петите  класове на ОУ“ Христо Ботев“ село Бяга и СУ“Народни будители“гр. Брацигово изнесоха вълнуващ урок по родолюбие, съобщиха от общината.

16брацигово3

В приблизително едночасовата викторина „Аз обичам Брацигово“, посветена на 125 години Брацигово град  и 40 години създаване на селищна система, те отговаряха на въпроси, свързани с историята, бита, културата, просветната дейност и развитието на града от създаването му до наши дни. В напрегната надпревара, двата отбора – „Брацигово“ и „Бяга“ се състезаваха кой да даде по-изчерпателен и съдържателен отговор.

16брацигово

Състезателният формат се проведе на 16 ноември в заседателната зала на Градски исторически музей. Той премина в един кръг, а отговорът на всеки въпрос бе оценяван по шестобалната система. За да отпуснат напрежението сред състезателите и да ги развеселят, организаторите им помагаха с остарели диалектни думи, използвани в нашия край преди години. Звученето на голяма част от тях породи смях и забавление сред присъстващите.

В края на надпреварата всички участници получиха лично от председателя на Общински съвет Брацигово Надежда Казакова плакет и грамоти за участие, както и книгата на Владимир Батаклиев“Културният живот в Брацигово“, която е последната от трилогията за летописа на читалището ни.