Ана Гройс, PZdnes.com

ДКТ „Константин Величков“ – Пазарджик ще зарадва зрителите с интересна театрална програма за малки и големи през празничния месец декември. В афиша за първия зимен месец са предвидени общо осем представления, три от които са насочени към най-малките.

Първото представление е насрочено за 1-ви декември от 19:00, когато на сцената на театъра ще видим постановката на професор Здравко Митков „Разделям двойки по домовете“. Пиесата е част от репертоара на Младежкия театър, а в съвременната френска комедия ще видим Михаил Билалов, Искра Донова и Николай Луканов. Следващата седмица – на 5-ти отново на голяма сцена ще видим гостуващата „Откачена фамилия“. Най-гледаната постановка на Сатиричния театър за последните години влиза в Пазарджик като част от репертоара на Драматичен театър “Иван Димов” – Хасково.

В ролите ще видим любимите Мариус ДонкинМария СапунджиеваВалентин Танев, Ева Тепавичарова, Кирил Кавадарков, Анна Симова и Явор Костов. На 12-ти декември – отново гостуващ театър, този път на Драматичен театър „Сава Огнянов“, Русе с постановката „Валят пари“. Невероятната комедия от Себастиен Тиери е със специалното участие на Христо Гърбов.

Следващите представления – на 14-ти и 20-ти декември са на нашия театър с новите – „Любовните трепети на тарантулите“ и „Прощална вечеря“.

Детските представления в празничния афиш са „Магьосникът от Оз“, „Бяла приказка“ и „Хитрините на Лисан“, съответно на 2-ри, 9-ти и 16-ти декември.