Сладкото от рози е изпитан лек при запек, това е било известно и на нашите баби, които не са имали шанса да припнат до аптеката, ако някое от децата или възрастните се оплаче от подобен проблем. Това е много ефикасна и ефективна рецепта за справяне с проблема. 20 минути преди хранене се взима една супена лъжица сладко от рози.

В днешно време можете да го намерите в почти всеки магазин, но ние ви предлагаме да се свържете с производител, който ще ви даде гаранции както за качеството, така и за произхода на продукта. Става дума за фирма от Карлово, която от няколко години насам се е специализирала в производството на елексира.

Освен като лечебно средство сладкото от рози може да се приема и като останалите видове сладка, то е изключително приятно на вкус и не по-малко приятно е уханието, което излъчва. Сладкото от рози се предлага в стандартни стъклени бурканчета от  30 и 100 милилитра.

От древни времена, розата е почитано цвете, символ на женствеността и любовта. Освен за добър подарък на любимия човек, розите могат да помогнат и на здравословното и психическо състояние.

Белите розови цветове съдържат смолисти и слузни вещества с пургативно действие. Червените цветове имат затягащо действие, помагат при стомашно-чревни възпаления и диария.

Маслото от роза може да се използва за облекчаване симптомите на тревожност, главоболие, астма, депресия, стрес и пр.

Препоръчително е да се използва концентрирано розово масло. Редовното прибавяне на 8-10 капки от маслото във ваната може да помогне за облекчаването на астма и алергии.

Масажът на тялото с розово масло може да намали стреса, тревогата и напрежение, като едновременно с това ще омекоти и подхрани кожата.

3-4 капки на леко затоплен компрес може да помогне за облекчаването на мигрена, главоболие или изморени очи. Розовото масло се използва и при пептична язва, сърдечносъдови проблеми, при проблеми с храносмилането и жлъчната секреция. Чаят от розови листа се използва за облекчаването на възпалено гърло.

Розовата вода може да се използва за промивка на възпалени очи, при конюнктивити и блефарити. При гаргара с розова вода може да се облекчи гингивит, кървяща парадонтоза и да се подобри лошият дъх в устната кухина. Розите са намерили своето място и в кулинарството, за производството на ракия и сладко.

Сладкото от рози, освен много вкусно, е и много полезно. То има слабително, спазмолитично, противовъзпалително, жлъчегонно и противомикробно действие.

Ако сте привърженици на екопродуктите, то непременно позвънете на 0888 382 750, за да се информирате по какъв начин можете да получите доставка от розовото сладко.