Млади хора, които са успели благодарение на своята находчивост и предприемчивост, ще споделят опита си в Пазарджик. Денят на младежкото предприемачество ще се проведе, днес от 11:00ч. в Grand Hotel Hebar гр. Пазарджик. Целта на събитието е да помогне за повишаване на информираността, за насърчаване на предприемаческото мислене и стимулиране на предприемаческа активност у младите хора.
18еманоули

Емануил Трейман 
Основател на Клуб Фото Свят, организатор на Фотоваканция / Photovacation. Emanuil Treyman владее 4 езика, учил е икономика и мениджмънт във Франция, връзки с обществеността в Софийски университет и е минал семестриално през магистратура по фотография в НБУ. Има още десетки сертификати в сфери като арт мениджмънт, fundraising, журналистика, социално предприемачество и др.
Първия си трудов опит трупа на 11 годишна възраст в бизнеса на баща си, който е свързан с фотография. Макар, че е имал най-различни начинания: рекламна агенция и консултантска дейност, репортер в БТВ и директор бизнес развитие в една от най-големите финансово консултантски фирми, фотографията го следва и определя професионалното му развитие и днес. Особена роля в неговия живот има Фотоваканция. Събитието всяка година събира стотици привърженици на фотографията на бреговете на Черно Море в седмица изпълнена с лекции, изложби, конкурси и много забавление. Като дете всеки септември той е на Фотоваканция като син на главния организатор. Един ден, баща му решава, че не може да продължава да се занимава със събитието понеже то гълта огромни ресурси. Емо поема организацията и намира начин да запази Фотоваканция като едно от най-големите фотографски събития в България.
С времето открива, че именно заниманията покрай Фотоваканция са това, което най-много го вълнува и вдъхноввява. Там той намира начин да носи радост и смисъл на хората. През годините Емануил участва в организацията на много други фотографски събития, 5 години е главен координатор на „Месец на фотографията“. Опитът и знанията, които трупа го водят и до идеята за създаването на голяма сплотена фотографска общност. Да създаде условия, в които хората да се срещат, да учат, да се забавляват и да се развиват. В началото на 2017 г. застава в основата на Клуб Фото Свят. Организация, която за 10 месеца се превръща в най-голямата фотографска общност в България и която той вярва, че има потенциала да донесе невиждано развитие за българската фотография.
По време на „Деня на младежкото предприамачество“ Емо ще ни разкаже за “Мистиката на инстинкта“.

18сашо

Александър Иванов родом от гр. Пазарджик, но завършва средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и Магистър по Европейска политика. Степендиант на различни академии и програми, включително Международната бизнес академия в гр. Пекин и Академията по глобални въпроси. Работил е в международния отдел на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е референт за държавите Китай, Иран, САЩ и Великобритания.
В момента е Общински съветник и председател на Съвет за младежка политика, където за по-малко от две години реализират над 35 събития, обучения, инициативи и конференции. Също развива дейност в сферата на спортните политики и организирането на събития.

18мартина

Мартина Стефанова
Съосновател и изпълнителен директор на DOMA Art Foundation
DOMA Art Events квАРТал/ Kvartal

Мартина завършва графичен дизайн в Москва, където живее дълги години, след което специализира една година анимация в Южна Корея. Някъде по това време решава да се върне в родината. Известно време работи в рекламния бранш като дизайнер и арт директор. Заедно с Чавдар Стефанов организира проекта експедиция „По следите на Волжка България“ в град Пенза (последното българско царство на Волжка България), в резултат на който реализира самостоятелна пътуваща изложба в България и чужбина (Виена, Прага). Вдъхновена от каузата и жаждата за повече съвременно културно съдържание в синхрон със съвременните европейски тенденции Мартина заедно с Дойчин Котларов основават Арт Фондация “ДОМА” DOMA Art Foundation. Фондацията има годишна програма, както и редица водещи проекти, сред които платформата за културни събития DOMA Art Events и проекта за изграждане на културен квартал в София квАРТал/ Kvartal.

Между 2013-2015 организират три издания на фестивала за съвременно изкуство ДОМА Арт Фест, представяйки съвременното изкуство и култура на различни държави, сред които Южна Корея (2013), Русия (2014) и “Нордика” 2015: Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Исландия.
През ноември 2017г. тяхното събитие, самостоятелната изложба “Ние сме част от колекция” на Боряна Венциславова, което бе и годишната изложба за съвременно изксутво на Австрийското посолство в България, откри новото пространство за култура “Галерия +359”, известно като Водната кула в Лозенец.

През 2016 г. Мартина Стефанова и Дойчин Котларов с Арт Фондация “ДОМА” бяха избрани в конкурса “30 под 30” на Forbes България. През 2017 г. Мартина Стефанова взе третото място сред общо 12 финалисти и рекордните над 70 участници в конкурса за млади бизнес лидери на „Капитал“ и „Кариери“ Next Generation.

18радо

Темата на Радослав Пешалов е „Бъди информиран!“ и ще направи кратко представяне на програмите за финансиране, от които могат да се възползват младите хора.

Кратка биография на Радослав Пешалов:
Образование:
През 2007 г. и 2008 г. завършва успоредно бакалавър „Педагогика“ и „Психология“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. През 2009 г. в същия университет завършва и магистър „Управление на образованието“.
Професионален опит:
През 2009 г. до 2012 г. стартира професионалния си опит в НПО-сектора, в Сдружение „Човеколюбие“ – Пазарджик, където работи като педагог и психолог. В същото сдружение на 28 годишна възраст, през 2011 г. става и управител на „Защитено жилище за хора с психични проблеми“ – Човеколюбие, което жилище е създадено по проект чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013.
От 2012 г. до настоящия момент е управител на Областен информационен център – Пазарджик, в който център се предоставя безплатна информация за всички граждани от Пазарджишка област за Европейските структурни и инвестиционни фондове, чрез които се финансират различни проекти от общини, НПО-сектора, образователни и обучителни организации бизнес и други бенефициенти.