Краят на 2017-а година вече  е  на един хвърлей разстояние. Какво да очакваме през новата година? Според китайския календар, все още сме под влиянието на Червения огнен петел. На 16 февруари обаче, темпераментният и шумен Петел ще отстъпи място на Жълтото земно куче под чието влияние ще останем до 4-ти февруари 2019 година. 

Точно така – китайската астрономическа година започва на 4 февруари, в деня ли чун (началото на пролетта). Това е важно уточнение, защото знакът на родените на 4 февруари и нататък, съответства на знака на календарната година. Родените от 1 януари до 3 февруари включително обаче са под влияние на знака на предходната календарна година.

Китайският хороскоп показва, че след огромните предизвикателства през последните две години, Годината на жълтото земно куче може да се очаква да бъде много по-малко драматична за всички животински символи. Тъй като Кучето е животно на действието, това ще бъде добра година във всяко отношение, но и изтощителна. Ще бъдем щастливи, но и разочаровани, отпочинали, и все още уморени от динамиката на предходните години, весели.

Положителните черти на кучето са честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но пък неговите негативи са безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

 За да привлечем блага през 2018-а, нека се приготвим за идването й от по-рано и да опознаем характера на нейния владетел. Нравът на Кучето не е прост. Той е съчетание на ред крайни характеристики. Кучето е честно, благородно, дружелюбно и упорства в поставените цели. Но в същото време то е лениво и реакциите му не са предсказуеми. Като цяло невисокосната 2018 трябва да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Източният хороскоп разглежда 2018 като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави, ползотворни семейни връзки.

Казват, че трябва да посрещнем новата година в компания. Това ще привлече на наша страна жълтото Куче още от самото начало, дори преди то да влезе във владение. Облечете се в удобни дрехи със земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всякакви техни нюанси, за да влезете в синхрон с новите енергии. Целият период предразполага към общуване и ще подкрепя обществения живот и общуването.

 Родените в годината на Кучето – 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

се отличават с честност и самоотверженост – това са емблематичните за знака черти. Кучето е готово да се раздаде за другите до крайна степен. То е идеален приятел, който няма да изостави никого в беда. Основните му негативни черти са прикритост и упорство. Кучето върши всичко по съвест. Но следи по същия начин да постъпват и околните. Иначе няма да спре да защитава истината, каквато я вижда и разбира. Няма да се замисли да помогне на близки, но и на непознати. Кучето отдава не просто морална поддръжка, но и реална помощ на дело. Стремежът му да помогне стига до крайна самоотверженост. Кучето неотклонно изпълнява обещаното. С него е чудесно да се работи. То никога не подвежда партньорите си и бива ценено в работата. Не увърта, а говори винаги направо. Приятелите го ценят за неговата справедливост и прямота. Но и обратното – директният му изказ често води до конфликтни ситуации и влошаване на отношенията . В същото време кучето рядко изразява чувствата си. То показва своето отношение с дела, а не с думи. Подобна затвореност не се нрави на околните, макар че с времето те привикват. Целеустремеността на знака нерядко стига до непонятно упорство в достигането на своите цели. Прераствайки в инат, Кучето понякога влиза в конфликтни ситуации и се кара с околните. Праволинейността на кучето често преминава в циничност, има остър език и умее да наранява. Кучето е самокритично и често недоволно от себе си. Но то не доверява проблемите си на околните и преживява личните си неудачи в себе си. Кучето рядко се влюбва бързо и неочаквано. То е по-склонно към постепенно развиващи се отношения. Цени в партньора си решителността и авантюризма. Предано е на обекта на своята любов и не прощава изневярата. В семейните отношения пречат постоянното безпокойство и стремежът към съвършенство. Ако Кучето попадне на партньор, който съумее да изглади тези му качества на характера, то двойката става достатъчно стабилна и постига семейно щастие. Кучетата се представят добре на ръководни  длъжности и са нелоши организатори. Колективът ги харесва. Конфликтна точка е стремежът към справедливост, заради който Кучето е готово да спори и да се кара, дори с началниците. Хората с рождена година Куче имат големи постижения в общуването. Те прекрасно се разбират с хората, често слушат и рядко говорят. Разговорът с тях е точен и лаконичен. Често се смеят и умеят да предразполагат събеседника си. Тази прекрасна картина обаче се разваля от способността на Кучето да се разпали, да отстоява мнението си и да оскърби, без въобще да съжали в бъдеще. Кучето умее да води разговор, но само когато е в настроение.

Да прескочат високата летва на Кучето се отдава единствено на Тигъра, Коня и Заека. Само такива хора не носят на Кучето разочарование, а обратно – помагат му да се примири със света.

 Хороскоп за 2018 г. по зодии

 Плъх 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996,2008

2018-а ще е ползотворна за Плъха, ако той се откаже от навика си да ползва своето обаяние за користни цели. Жълтото Куче обича всичко да е честно и няма да толерира интриги и тайни планове. Ако Плъха играе по правилата, може да забрави за проблемите. Той има достатъчно таланти да постигне целите си и по другия начин – да очарова началници и партньори с професионализъм, а не с мили очи. През 2018-а на Плъховете се предоставя възможността да разширят кръгозора си. Но добре е техните желания да съвпаднат и с възможностите им. По принцип на Плъха не са му нужни пари, за да изглежда добре. Парите в джоба му доставят достатъчно излъчване. Финансово ще бъдат стабилни и изобилни. Винаги в курса на събитията, те ще надушват изгодни сделки, ще включват удачни договори и ще привличат благоденствие.

 

Бик 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Годината на Кучето носи множество положителни тенденции за Бика. Трудности ще има, но Бикът ще ги преодолява с чест и за пореден път ще доказва своята самостоятелност. Нищо няма да го откаже от намеренията му. Плодовете от усилията му ще дойдат, макар и по-бавно. Не само в работата, но и в семейството начинанията малко ще буксуват. Но Биковете, които не се откажат, ще постигнат целите си. Липсата на бърз резултат няма да се отрази на качеството. Няколко важни съвета за Бика: в професионалните дела не разчитайте на помощ отстрани. Оглеждайте се за нови познанства, които в бъдещ момент ще бъдат от полза. Бъдете готови за пътувания – през 2018-а те ще бъдат много. Внимавайте за външния си вид и не забравяйте, че често посрещат по дрехите. В годината на Кучето Биковете ще проявят талантите си и ще бъдат подпомогнати да решават проблемите си. Жълтото Куче ще помага за преодоляване на препятствията. На любовния небосклон има ярки и незабравими срещи. Те ще се задълбочат, щом Бикът се откаже от своята властност.

 Тигър 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

2018-а е благосклонна към Тигрите и ще намали до възможност техните проблеми и грижи. Кучето се грижи за спокойствието и мира. То ще внесе този елемент и в бурния живот на големите котки. Жълтото Куче пази от неприятности, а Тигърът много се нуждае от подобен закрилник. Тигърът ще бъде симпатичен на Кучето със своята искреност и откритост. Така той ще получава максимум облаги от енергиите на годината, без особено да променя характера си. Но както казахме, през 2018-а лъжците и мошениците не дремят. Тигрите също да слушат и вярват на интуицията си и да внимават да не бъдат подведени. В годината на Кучето на някои котки ще се прище да облекат костюм на бизнесмен. Няма нищо по-лесно – той им отива и ще донесе блага, стига сами не се откажат от инициативата си. Годината ще е богата на пътешествия. Няма да са много дните, в които Тигъра да стои у дома и да бездействате. По отношение на парите, годината на Жълтото Куче е нелоша. Златното ключе отдавна лежи в джоба му, остава да намери вратата към съкровището. Ще му помогнат късмет и упорство, чрез които парите ще се проявят в реалния живот.

 

Заек 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Амбициозен, но не агресивен, доброжелателен и тактичен, Заекът се цели в хармонията. Затова 2018-а ще го зарадва с една приятна за него атмосфера. Кучето цени мира и спокойствието и в тази част то плува в един и същ поток със Заека. Кучето цени и други качества на Заека като обмислянето на риска и неговата премереност. Затова в деловия живот то ще му предоставя добри възможности да реализира наклонностите си и да спечели от това. Заекът обожава комфорта и уюта, а през 2018-а той ще ги получи и ще им се наслаждава. Но нека Зайците не се отпускат в меките кресла и нека не потъват в любимото спокойствие, годината на Кучето е време за успешни дела и нека не я проспиват. Енергията на годината е такава, че Зайците със затворени очи ще достигат целите си във финансовата област. Заекът ще успява и в любовта. За семейния Заек годината е хармонична и спокойна.

 Дракон 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Годината на Кучето умножава способностите на Дракона. Той може да се прицели към нова длъжност или ново поприще, да изкара доход от най-невероятното начинание. 2018-а му носи слава и признание, ако подхожда творчески и ползва талантите си. В годината на Кучето Драконът ще съумее да постигне успех и в любовната сфера. Той ще привлича с чара си нови поклонници и дори ще има шанса да създаде семейство. За семейните Дракони също идват щастливи времена. Те ще бъдат подкрепяни и ще получават помощ безрезервно. Драконите са създания независими и естествено, ще им се понрави, ако банковите им карти постоянно се пълнят с нови и нови постъпления. Капиталът ще е достатъчен за приятен живот и безконечни пътешествия. Очакват ги приятни изненади, хубави срещи и полезни запознанства.

 Змия 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

В годината на Кучето с жълт цвят Змията може да бъде и кобра – зависи от обкръжението. Конкурентите й да внимават, както и деловите й партньори. Змията във всяка ситуация ще бъде десет крачки напред и винаги ще прави правилния избор. Особени успехи се очакват в творческите дейности, където тя ще разгърне талантите си.  Ако до момента Змията не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За семейните Змии се отваря възможност да разширят гнездото си, да направят отдавна належащ ремонт, да привлекат повече уют.

В годината на Кучето финансовото им състояние ще се укрепи и подобри в пъти. Запасите ще нараснат. Съвет: нека Змията се насочи към благотворителност и да сподели част от благата си. Това ще ѝ привлече още повече пари. Всичко ще върви по вода, ако остане вярна на характера си и държи финансовите си дела в тайна. Все пак Кучето ще донесе нещо необичайно за Змията – безпокойство и неувереност в решенията. Тя ще се колебае повече от друг път и заради това я грозят неправилни избори. Влюбените Змии ще губят увереност в партньорите си, кариеристите – в своите стратегии. Съветът към знака е да намери начин да бъде верен на даденостите си и да не се поддава на нерешителността, присъща на Кучето.

Кон 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

В годината на Кучето Конят ще скача от радост, ще пърха от щастие. Идва времето да поднови сбруята и да фризира гривата си – деловите партньори посрещат Коня по дрехите. Конят обожава да пътешества и Жълтото Куче му предоставя изобилие от такива възможности. Енергията ще отпраща Коня в чести командировки и ще го пришпорва да гони успеха. Кучето ще внесе красота и хармония в любовните дела на Коня. Той поначало умее с лекота да се запознава и да очарова, но през 2018 обаянието му ще бъде усилено.  Финансовата сфера е във върхова форма – почести и признание ще следват Коня през 2018. Родените Кон са по рождение бизнесмени, а в годината на Кучето ще преуспеят във всяка сфера, която си изберат. Настойчивост и интуиция –  ето формулата, която ще донесе чисто злато на Коня.

Овца 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

През 2018 г. спокойните и уравновесени Овци срещат сигурната, спокойна почва на Кучето. Тяхната свойствена способност да вървят с дълбока увереност по избрания път, се комбинира с целеустремеността на Кучето. Точната и акуратна натура, която обича всичко да е по правилата, получава още енергия от Кучето – най-отявлен защитник на справедливостта. Качествата на знака се усилват и нищо чудно, че Овците през 2018 са поставени под специална защита. Съвпадът между най-силните качества на Овцата с енергията на текущата година й печелят успехи в почти всички сфери. Овцата може да не се бои от провали през 2018-а – те нямат място в живота й. Нещо повече – тя ще направи по-голяма крачка напред, откогато и да било. Овцата е идеалният помощник, секретар и личен асистент. Но ще бъде допускана до креслото на шефа. Ще има шансове да се изкачи, да се разположи и да командва – поне докато се отегчи. Овцата може да мечтае и за свой бизнес. Главното е да не отлети в облаците, защото хитрите конкуренти й дишат във врата и чакат пропуски. Обаче при лоши обстоятелства.

Маймуна –  1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

2018 г. ще бъде доста добра за родените под знака на Маймуната. За родените под знака на Маймуна 2018 г. ще премине изключително леко и безгрижно. Представителите на този знак от китайския хороскоп ще преодоляват всякакви препятствия и интриги и ще излизат победители от почти всички проблемни ситуации. Като цяло, всички промени, които ще настъпят през 2018 г. ще бъдат за по-добро. Ако Маймуна загуби нещо или някого в близко бъдеще те ще осъзнаят, че за добро като всичко най-необходимо и важно е останало с вас. През 2018 г. ще се чувствате по-комфортно и ще се чувствате като господар на съдбата си. От септември 2018 г. за много Маймуни ще започне нов кръг от живота им. Можете да смените сферата си на дейност, да стартирате нова връзка, да смените кръга си на общуване и т.н., което ще повлияе на бъдещето ви. В материално отношение през 2018 година няма да възникнат сериозни проблеми. Но можете да ги предизвикате сами, ако твърде много харчите. В края на годината ще получите заслужено възнаграждение за положения труд, както възможност за допълнителни доходи.

През следващата година ще бъдете доста предпазливи и ще се стараете да избягвате ненужните спорове и кавги, породени от неудържимия ви характер. Макар че, както навсякъде, и в семейните отношения ще искате да доминирате. Вие сте много взискателни към партньора си, въпреки че не винаги точно изпълнявате поетите ангажименти. Приятелите ви могат да разчитат на вас по всякакви въпроси. Вие винаги ще бъдете наблизо и ако възникне необходимост, ще им окажете помощ, дори ако тя ще бъде за сметка на собствените ви интереси.