Двама са задържани заради смъртта на едногодишно дете. В четвъртък следобед от ЦСМП-Пазарджик бил получен сигнал в полицейското управление за прието от лекарите момченце на 1 година в безпомощно състояние. За съжаление детето малко по-късно е починало. С разследване на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток”.

В резултат на направената аутопсия било установено, че смъртта е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно били задържани майката на детето М.Х.- 30г. от пловдивското село Триводици и 27-годишният С.Й. от Пазарджик, с който тя съжителствала. В хода на разследването било изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си. Момченцето обаче силно зависимо от нея плакало често. За да го накара на млъкне афектираният мъж използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето. Всички действия на разследващите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град.

От своя страна магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава, образувано е полицейско производство.