Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Йордан Кожухаров проведоха работна среща с председателя на УС на EVN България – Робърт  Дик, на срещата присъства и Константин Величков–член на ръководството на EVN България Електроразпределение. Ръководството на EVN България декларира пред областния управител готовността на дружеството за зимния сезон в област Пазарджик.

Извършена е инспекции на всички съоръжения, осигурени са необходимите просеки за достъп и бързо реагиране при възникване на аварии. Специалното оборудване и автомобилният парк за нуждите на дружеството са подготвени за зимни условия, осигурени са и дизелови генератори.  Над 12 млн. лв. са направените инвестиции от дружеството в област Пазарджик за 2017г.

Изградена е система за дистанционно отчитане на битови електромери, 7 нови трафопоста, 4,3 км. нови електропроводи Ср. Н и 13 км. нови електропроводи НН. На вниманието на областния управител беше представена Концепцията на EVN за кабелиране на въздушни електропроводи на територията на област Пазарджик, като мярка за намаляване на аварийността.

Сред обсъжданите теми беше и степента на развитие на свободния пазар на електроенергия в светлината на ситуацията с отстраняването от пазара на търговеца на електроенергия Фючър Енерджи. Обсъдени бяха действията на EVN по навременното информиране на клиентите на този търговец, намиращи се в Югоизточна България, за вариантите пред тях: от преминаването им към Доставчик от последна инстанция до намирането на друг търговец.

По отношение на пазара на едро беше коментирано, че сигурността в пазара идва от прозрачността, която зависи от наличие на яснота за сделките с енергия. За тази цел подходящ модел е енергията, представляваща най-голям интерес от страна на търговците, да се продава през Българската независима енергийна борса.