С изненади за децата и много празнично настроение бяха запалени коледните светлини на елхата в Брацигово. В близост до нея се приюти и станалия вече традиция макет на Рождествената ясла, символизираща раждането на Исус Христос. Хиляди лампички грейнаха на градския площад, по сигнал даден от присъстващите деца. Празничната проява беше организирана от общинска администрация.

11брацигово2

 

Децата, техните родители, гражданите и гостите на града бяха поздравени от кмета г-н Петко Петков, който пожела на всички весели и щастливи коледни и новогодишни празници, а идната 2018 година да е по-добра и успешна. С песни, танци, стихчета и много настроение децата от Детска градина “Здравец“, Начално училище“Васил Петлешков“ и школите от Народно читалище“Васил Петлешков – 1874“ завладяха публиката със своите артистични изпълнения.

11брацигово1

 

Специален кът за снимка и писмо до Дядо Коледа бяха част от идейната композиция в центъра на града. Децата се снимаха пред елхата, а някои дори лично питаха ще получат ли подаръците, които са си пожелали. Събитието завърши с празнични фойерверки, които озариха нощното небе. На площада бе организиран и коледно-новогодишен базар, на който се предлагаха ръчно изработени сувенири и лакомства.

11брацигово

Със запалване на светлините на коледната елха в Брацигово започнаха тържествата, посветени на 125 –та годишнина от обявяване на Брацигово за град. В дните до края на месец декември 2017 г. жителите и гостите на общината ще имат възможността да станат част от разнообразни културни събития.

Весели празници и незабравими моменти пожелава ръководството на Община Брацигово на всички жители и гости на града.