Търсачката Google излезе с годишния си списък за най-популярните търсения, предлагайки поглед към това, от което хората наистина се интересуват. Най-търсеното в САЩ за 2017 е ураганът “Irma”, стрелбата в Лас Вегас, Супер бол, телевизионният журналист от NBC Мат Лауър, който бе обвинен в сексуален тормоз, както и рок легендата Том Пети.
Парите са едно от основните неща, търсени в Google. Хората са искали да знаят какво е bitcoin, как да го купят и са се интересували непрекъснато как се променя цената на криптовалутата. Мегън Маркъл, американската актриса, която се сгоди за Принц Хари, е вторият най-търсен в Google човек.
Без изненада “Despacito” е най-популярната в търсачката песен, както и най-гледаното видео на годината в Youtube. Изненадващо iPhone 8 е бил по-търсен от най-новия модел iPhone X. Устройствата на Apple са най-търсените технологии за тази година, следвани от Nintendo Switch и Samsung Galaxy S8. Най-популярният филм в Google е „То“ – хорър филмът по книгата на Стивън Кинг за клоуна-убиец.
За да определи най-популярните тенденции в търсенето, Google разгледа своите трилиони заявки, филтрира спама и повторните търсения и идентифицира тези с най-висок трафик в сравнение с предходната година. От търсачката са разделили категории като новини, memes (популярни „мемета“) и рецепти, където се оказва, че хит е бьоф строганоф.