Традиционната Коледна благотворителна изложба – базар на детски творби – рисунки, картички, сувенири и сурвачки бе открита днес в залата на Общинския съвет. Тя ще остане отворена за посещения до 31-ви декември.

Изложбата се организира ежегодно от Община Септември и ЦПЛР-Детски комплекс в навечерието на най-светлите дни в годината – Коледните и Новогодишните празници.
Изложбата има за цел да стимулира и популяризира детското творчество, а средствата от разпродажбата ще бъдат предадени за лечението на нашата съгражданка Недялка Ваклинова, която наскоро е претърпяла бъбречна трансплантация.

Стотици деца и ученици на възраст от 5 до 18 години от детските градини и учебни заведения от община Септември изготвят красиви, пъстри и оригинални творби за участие в базара. Експонираните детски творби са класирани индивидуално в направленията – рисунки, картички, сувенири и сурвачки, а за отлично представяне са определени и много колективни и лични награди.Изложбата беше открита от г-жа Даниела Малешкова – народен представител от нашата община, която изключително сърдечно поздрави децата за участието в изложбата и им пожела още по-големи творчески успехи през Новата година.

Авторите на най-красивите и оригинални произведения пък бяха поощрени с близо 90 индивидуални и колективни грамоти за отлично представяне и предметни награди. Гости на събитието освен Даниела Малешкова бяха и зам.-кметът инж. Явор Митев, секретарят на общината Нина Вардина, Лилия Стойкина – директор на дирекция „ХДОК“ в общинската администрация. Присъстваха още директори на училища и детски градини, учители и родители.

Художествен поздрав към присъстващите отправиха децаот Театралната школа с ръководител Мария Елинчева при ЦПЛР – Детски комплекс гр. Септември, които представиха сценичен етюд „Коледно вълшебство“. Жителите и гостите на град Септември могат да разгледат тази прекрасна изложба, заредена с много коледно настроение и ако харесат сурвачка, картичка или сувенир да си ги закупят, за да подпомогнем всички заедно лечението на нашата съгражданка Недялка Ваклинова.