Както всяка година по това време брациговското село Исперихово изпраща своето послани към всеки гост и жител на това красиво село. В близост до кметството отново е подредена въстановка на библейската притча за раждането на Иисус Христос. Точно на това място са се снимали и децата на селото, а чрез картичката те отправят и следното послание:

21коледа

Честито Светло Рождество Христово, скъпи съграждани, приятели и колеги!
В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, и Новата 2018 година Испериховските коледни Ангелчета Ви пожелават благословена Рождествена нощ, която да озари Вашите сърца и Ви донесе здраве, късмет и благоденствие във Вашите домове!

Най-искрени благопожелания за ползотворни дела; за топлота и доброта – дарявани и получавани; за дни на радост с усмивки и веселие; за мигове на сбъднати мечти. В коледната свята нощ, когато хиляди ангели сътворяват вълшебства, Ви пожелаваме Бог да благослови мечтите Ви и да ги претвори в дните ви!На тези светли и красиви празници Коледа и Нова година Ви подаряваме от цялото си сърце огромен подарък пълен с успехи и късмет за през новата година, завързан с усмивка и запечатан с целувка!

Πoжeлaвaмe и на всички наши Испериховци по света да се чувстват горди c ĸopeнитe cи и да пазят винаги по едно кътче в себе си oт България.