Три са жертвите в Стрелча на задържания в Пловдив изнасилвач Владимир Петков. През 2012 година в Стрелча мъжът е нападнал младо момиче и се е гаврил с нея. Момичето от Стрелча и двете пловдивчанки далеч не са единствените жертви на Петков.

В Стрелча има още две момичета, които са пострадали. Това стана ясно по време на делото и бе съобщено от свидетели в съдебна зала, заявява адвокатът на изнасиленото момиче от Средногорския град – Димитър Пенев.  За съжаление, когато първото момиче се е оплакало в полицията, полицаят й е казал да не се занимава с глупости и е скъсал жалбата пред очите й.

Второто момиче се е изплашило и изобщо не се е оплакало. Момичето, което потърсило адвокатската помощ, също се е страхувала и срамувала да търси справедливост, но нейна приятелка я е накарала да се обърне към полицията. Процесът бил много дълъг и изключително тенденциозно провеждан. Още при самото разследване на случая са извършени груби нарушения.

Дознателят не е изпратил пробата с ДНК материала в Института по криминалистика, изпратил го е с огромно закъснение, когато пробата вече бе негодна. Следващата дознателка обаче бе доста по-съвестна и изпрати за анализ един флакон от веществените доказателства, върху който бе открит ДНК материал. Благодарение на това бяха разкрити и новите две изнасилвания, защото така профилът на престъпника е запазен в базата – данни.

Владимир бе осъден на 4 години от Окръжен съд – Пазарджик, а впоследствие пловдивският Апелативен съд намали присъдата му с една година, съобщи TrafficNews.bg.