Националният бюлетин на МВР изобилства с необичайни случки провокирани от новогодишните празници. За съжаление нито една от тях не може да служи за пример на когото и да било. Ето двете най-странни истории от страната случили се в новогодишната нощ.

Вместо да празнува, 46-годишен мъж от село Иван Шишманово буйствал навръх Нова година, заради проблеми с бившата си съпруга. Той е задържан, след като опитал да влезе с автомобила си в къщата на тъщата, съобщиха от ОД на МВР – Разград. Около 20.15 часа на 31 декември З.А. преминал с лек автомобил през оградната мрежа на частния дом и се блъснал в бетонна колона от плоча на къщата. След това напуснал местопроизшествието и запалил собствената си къща в селото. При пожара изгорели около 30 кв м покривна конструкция и обзавеждането. Малко по-късно мъжът е установен и тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 0,73 промила. По случая е образувано досъдебно производство по чл.216 от НК, за увреждане на чужда недвижима вещ.Предвиденото наказание по този текст от закона е до 5 години лишаване от свобода.

54-годишен мъж е бил намерен мъртъв на 1 януари в дома си в село Черноземен, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив. В новогодишната нощ Стоян Ненчев се прибрал почерпен, а съпругата му Димитринка му вдигнала скандал. Вбесената жена го ударила с чиния по главата. Ненчев получил рана на слепоочието, но линейка така и не била повикана. На следващата сутрин открили трупa му, който е бил откаран в Съдебна медицина. Аутопсията обаче е показала, че ударът по главата не е бил фатален, а причината за смъртта е сърдечна недостатъчност. В деня преди празника Ненчев прекалил сериозно с алкохола, а в същото време вземал и лекарства за сърце. Комбинацията се оказала смъртоносна. Съпругата е задържана в районното в Хисаря. Образувано е досъдебно производство.