Целият състав на СДВР работи по случая с петорното убийство в Нови Искър. Вчера през деня в къща бяха открити телата на петима души, всички от едно семейство. Късно снощи в гората край Нови Искър е открита и шеста жертва от същото семейство, както и издирваният ѝ джип. Всички хора в къщата са били застреляни с по един куршум, съобщиха разследващите.

От вчера по обяд МВР започна издирването и на 44-годишната Кети Николова Кюхова във връзка с престъплението. По здрач тялото и бе открито в кладенец, край колата, паркирана в гориста местност. Издирваната жена е живеела на съпружески начала с един от убитите. Една от версиите е, че тя е изчезнала още преди стрелбата. Вероятно, за да говори с убийците, тъй като една от основните версии на МВР е, че семейството е имало парични дългове към лихвари или свои познати.

Припомняме, че във вторник в дома на семейството бяха открити телата на мъжа на Кети Кюхова – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кюхова – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

Застреляно е и кучето. По информация на bTV убитото 18-годишно момче е притежавало законно оръжие – газов пистолет, но с него не е извършено престъплението. Семейството е живяло в къщата в Нови Искър от година и половина, след като се преместили от София. Убитото момиче е учело в местното училище, но децата там не са я познавали добре.

Според съседи не роднина на един от убитите е подал първоначалния сигнал в полицията. Хората твърдят, че деца са търсели свои приятели в къщата и са попаднали на труповете, след което са се обадили в полицията. Първоначалният оглед на местопрестъплението е приключил към 3:30 ч. през нощта, а всеки момент ще бъде извършен втори оглед – на дневна светлина.