Сагата в двете лъвчета Терез и Масуд ще продължи зави днес на пресконференция в Пазарджик кметът Тодор Попов. Много от хората не са наясно, че „големите котки“ няма да се върнат в Африка, а ще останат в Холандия, каза градоначалникът. И не разбирам защо на лъвчетата да не се радват децата на Пазарджик, Пловдив и София, които идват в нашия зоокът, а да ги предоставим на чужда държава? В Пазарджик има условия за отглеждането на малките, а хората, които ще полагат грижи за тях ще са обучени, за да го правят. Ние успешно отглеждаме тигърчета, които като характер са доста по-враждебни и диви от лъвчетата, разказаха и специалисти от зоокъта. Саша отскача от място на четири метра височина, неговата клетка е съобразена с физическите му възможности, той има площ, която отговаря на неговите потребности. Лъвчетата са по-лениви и тяхната клетка ще бъде такава, че да отговаря на потребностите и темперамента им.

Клетката ще бъде разположена в съседство на тази на тигърчетата, но в другото тревно пространство, което се намира срещу Колодрума.

Трябва да имаме по-високо самочувствие и да кажем, че можем да се грижим за лъвчетата не по-зле отколкото ще направят това в Холандия, допълни кметът. Ще спечелим битката за тях, категоричен бе Попов.