Неизвестни засега вандали тероризират жителите на Семчиново, съобщиха наши читатели. Само за няколко дни таблото, което захранва уличното осветление на селото е било разбивано три пъти.

Преди това, малко след като била поставена коледната украса, злосторници отрязали всички кабели, които я снабдявали с електричество. След настъпването на новата година са започнали и инцидентите с таблото, разказа кметът на селото Пламен Темелков.

Таблата, захранващи възлови електролокации в селото са разположени на стената на трафопоста. След първия вандалски акт е бил направен ремонт, но на следващия ден положението било същото и засега злосторникът не е заловен, но от действията му страда цялото село.

Полицията е иззела отпечатъци от кутиите и е започнало разследване. Според кмета обаче, става дума за няколко деца, които се забавляват на гърба на цялото село. Ситуацията е патова, защото няма как да се постави човек, за да охранява денонощно таблото, а преместването му вътре в трафопоста е невъзможно, както и да бъде защитено по друг начин.

Кметът на Семчиново – Пламен Темелков отправи апил и към жителите на селото, ако имат информация кой е направил поразиите с елтаблата да сигнализират, а към родителите да разговарят с децата си и да им обяснят, че унищожаването на обществено имущество не е геройство, а безотговорност.

10семчиново