В момента от II районно на полицията в Пловдив издирват жената от снимката, съобщи  TrafficNews.bg. Оказа се, че камера е засякла как въпросната крадла е седнала във фоайето на Централ Онко Хоспитал в четвъртък и издебва жертвите си. В конкретния случай това е лекарка, която излиза от кабинета си и дамата с коженото палто влиза веднага. Там тя се е развихрила – от полицията е установено, че е взета дамската й чанта с потрфейла, в който има 1000 лева. Крадлата обаче е много бърза и ловка – веднага след като се е снабдила с документите в чантата, тя отива до банкомата в съседство и изтегля… 1000 евро.

В интернет пространството вече се появиха доста публикации, в които хора, предимно от медицинските среди, споделят, че са били ограбени от тази жена. „Приятели, това е снимка на жената, която ми открадна документите и парите преди празниците. Моля споделяйте, дамата продължава да обикаля. Минала е чрез Варна и Пловдив. Утре може да влезе във вашия офис и да изчезнат ваши вещи. Професионалистка е, представя се за клиент/пациент и дебне, докато направи успешен ход. Регистрирана е и за други кражби и се издирва“, пише една от пострадалите.

„Дамата мина през Централ Онко Хоспитал в четвъртък, в петъчния ден – през Окръжна болница, преди това е минала и през Първа градска болница“, допълва картината друга пострадала.