Издирваният в момента Румен Запрянов е европейски и световен шампион по класическа борба, печелил бронзови и златен медал на игрите от 1984 до 1988 г., той бе задържан по подозрение, че е организирал и участвал в убийството на българин в Украйна, през 2012 г.

51-годишният борец и неговият 38-годишен познат Иван Грахов от Пазарджик, бяха обвинени за предумишлено убийство по особено жесток начин на българския гражданин Мирослав Миронов, извършено след предварително плануване на територията на Летичевски район, Украйна. Като извършители на зверството съдът доказа Грахов и съратникът му Сергей Георгиев, а Запрянов беше сочен като поръчител и подбудител на убийството. До присъда обаче така и не се стигна след като делото от Пазарджик бе пренасочено към Софийски градски съд.

В момента той се издирва за престъпление, което не е извършено на територията на нашата област. Централни медии го свързват със смъртта на данъчния служител Иво Стаменов и бизнесменът Петър Христов, но на този етап няма данни това да е вярно, съобщи наш източник.

През април 2016 г. Иван Грахов бе уличен и в палежа на колата на председателя на Районна прокуратура – Георги Кацаров.