* Снимка: Tulip Fever

Потекъл е днес един кротък Бабинден, времето навън – студено, в стаите – топло, в душите още повече. И тъкмо си мислим, че въпросът с това – що е то джендър и има ли почва у нас, вече е отминал и изведнъж – хоп, кака ви Цецка Цачева, издокарана като манекенка, върху която е упражнена не малка доза умения с фотошоп, блести. Казвам ви, наистина блести. Вижте.

21цецка

И не само блести, ами казва: Категорично няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове, защото Конституцията не го позволява. Няма да се променя Конституцията, няма да се въвежда трети пол, няма да се въвеждат в учебните програми уроци извън жена и мъж, няма да се признават еднополови бракове. Българската Конституция не позволява. По Конституция бракът е между мъж и жена.

И още повече заблестява. Ето така.

21цецка1

Апелът ми е нека, първо да прочетем, след което да коментираме. Това е най-всеобхватният документ, който за пръв път поставя в толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието и защитата на жените. Оттук насетне към тази конвенция има едни пояснителни бележки какъв съдържание се влага във всяко едно понятие – 75 страници са. – продължава министърът на правосъдието Цачева, в качеството си на гост в предаването „Тази неделя“ по бТВ във връзка с Истанбулската конвенция.

И направо си отдъхнах, явно правителството сериозно е обмисляло да въведе „трети пол“, но е разсъдило и стигнало до извода, че това е противоконституционно. И Слава Богу. Само се притеснявам, че Цецка все пак не е върховният вожд, ако Бойко нещо се притесни, че тя му е иззела функциите, като нищо утре ще рече: Цачева не може да казва кой ще въведе и няма да въведе третия пол. Въвеждам го и точка. И тогава каква ще е работата?

Половината кабинет трябва да мине в третия пол, щото не се противоречи лесно на бащицата. Не смея да прогнозирам кои ще са прежалилите се, но вероятно ще има. Тутакси.

Та по въпроса за джендъра, мисля, че европейците са дошли да продават краставици на краставичари. Ако не ме лъже паметта, понятието джендър си съществува по нашите географски ширини от дълбока древност. Нали не сте забравили правилото, че „гърците са измислили любовта, а римляните са вкарали и жената в нея.“

В по-късни времена в паметта на българския народ съществува понятието „мъжка Гана“, както и „женчо“ , както и „барабар Петко с мъжете“, както и още една камара други, които означават точно това, което си означават. Даже има исторически сведения за това – множество жени воеводи, а и един пример от нашия край – ТУК

Сиреч българинът отдавна има понятие за социалните роли на половете и не е нужно да му се пробутват нови.

Та в тази връзка Бабинден спокойно може да мине като празник, който сериозно противоречи на Истанбулската конвенция. Не е ли насилие срещу жената да я натискаш по корема, за да роди по-бързо? И освен това, какво е това нещо – накаква си баба да разражда родилка? Какъв е джендърът на бабата, а?

Заради това празнувайте, че може и да е за последно. И по-тихо празнувайте, защото Европа не спи.