Окръжна прокуратура-Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа съпруг, инсценирал самоубийство на жена си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Велико Търново. На 19 януари 2018г. в Районно управление на МВР-Свищов е постъпил сигнал за самоубийство на Мария К. на 72 години, в необитаем имот в с.Българско Сливово, общ. Свищов.
При извършените оглед на местопроизшествие и аутопсия е констатирано, че смъртта на жената е причинена насилствено. Въпреки инсценировката за самоубийство на пострадалата, в резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че смъртта е настъпила насилствено. Установен е и извършителят на тежкото умишлено престъпление – лицето Ламби К. на 77 год. – съпруг на убитата. Деянието е извършено при възникнал скандал между двамата съпрузи и нанесен побой, като Ламби К. е задушил жената, чрез притискане с ръка на носа и устата. Мотивът е ревност и гняв. След което е направил инсценировка, за да придаде вид, че жената се е самообесила.
С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново извършителят на престъплението е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.115 от НК. Задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на МНО „Задържане под стража“ в ОС-В.Търново по отношение на обвиняемия. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.