* Снимка: Личен архив на преподавателя Илия Михайлов

Талантливият Борис Гроздев бе гост на предаването „България днес“ по БНТ – Пловдив, заедно с учителя си Илия Митрев от читалище „Христо Ботев“. Пазарджиклията е класиран на трето място на престижен конкурс по китара в Плевен. Още от пети клас Борис е започнал да се обучава да свири на струнния инструмент, а сега вече е сред най-добрите в не само в страната, но и на Балканите. Днес Борис е деветокласник. Той мечтае да достигне върховете, които са издигнали неговите кумири. За свиренето го зарибил баща му – Тодор Гроздев, който в миналото пък и сега обичал да свири парчета на „Металика“, но днес синът му е много по-напред в уменията.

Според Илия Митрев пред петнадесет годишния Борис стои бляскаво бъдеще, защото той вече познава тънкостите на електрическата китара и се справя изключително добре с всяко предизвикателство, което се изправя пред него. В студиото на телевизията Борис изсвири класическо цигулково капричио на Паганини, адаптирано за електрическа китара.

Борис Гроздев ще бъде и сред участниците на утрешното неделно Матине в рамките на „Зимни музикални вечери – проф. Иван Спасов“. Рекорден брой желаещи да участват в него има през тази година.