По време на заседанието на Областния съвет за развитие при областния управител Стефан Мирев, днес е била коментирана и инвестиционната програма на Областно пътно управление за 2018г.

Предвижда се през текущата година да бъде извършено проектиране на кръгово кръстовище на пътя Пазарджик-Пловдив в района на с. Мало Конаре. Изготвя се и задание за проектиране на част от пътя Стрелча-Копривщица. Народният представител Йордан Младенов припомни пред членовете на съвета, че има уверението на министър Н. Нанков, през 2018г. да бъде извършен ремонт на пътя Пазарджик-Батак, до разклона на с. Нова Махала, както и преасфалтиране на пътната отсечка Пещера-Исперихово до границата с област Пловдив.

ОПУ Пазарджик е дало положително становище на искането на община Велинград, статутът на околовръстния път на Велинград, който обслужва и община Сърница, да бъде променен от общински в републикански. Има изготвен проект за ремонт на пътя, който поема основният поток от туристи, част от тях сега предпочитат да използват централния булевард „Съединение“, поради лошото състояние на околовръстния път.