* Снимката е от личния архив на Цветелина Чуралска, на нея тя позира заедно с Робърт де Ниро

Имам конкретен план за развитието на България, това заяви от САЩ Цветелина Чуралска от Пещера, която се яви като един от кандидатите за политическия проект на Слави Трифонов. Младата дама, която е завършила Принстън каза, че е готова да се върне в България, за да помогне за възраждането на Родината си. Според Цветелина в момента страната ни е в режим на оцеляване. Тя направи много силно впечатление на екипа от експерти, които играят ролята на жури в излъчваното на живо препитване. Цветелина Чуралска е създала стройна композиция от идеи, чрез реализирането на която страната ни ще излезе от безкрайното боксуване на едно място. На първо място младата жена поставя това, че хората трябва да бъдат обезпечени със средства за съществуване, здравеопазване и жилища. Едва след като всички се почувстват спокойни за своето бъдеще, те ще могат да родят идеи за просперитет  и развитие на България. Докато хората в страната мизерстват, не ни чака нищо добро.

Цветелина Чуралска е завършила Магистратура по Архитектура и Градска Политика в Принстън, Бакалавърска степен по Архитектура с отличие в Тексаски Технически Университет и Полувисше с високо отличие в Мидланд Колидж. Тя завършва Математическа Гимназия „Константин Величков” като асистент-знаменосец и Езикова Гимназия „Бертолд Брехт” като частна ученичка.

Цветелина се занимава с архитектура от 10 години и притежава 3 години професионален опит като стажант-архитект в Ню Йорк, Ню Джърси и Тексас. Тя е проектирала магазини за Кристиан Лоботин, световно-известен дизайнер на обувки, и сега работи като протеже на Боб Хилиър, един от най-уважавани архитекти в САЩ. Нейният професионален опит включва жилищни, търговски, здравни, образователни сгради и много други. Тя също така има опит в привличане на клиенти и кандидастване за мащабни правителствени проекти.

Цветелина има над 35 награди и почести. Тя е стипендиант на престижната фондация „Джак Кент Кук”, която представя най-щедрата финансова помощ в света. Един от нейните жилищни проекти е представен на Световното Изложение в Милано през 2015-та година. Цветелина е имала множество лидерски позиции. В допълнение, тя е работила като доброволец за възстановяването на разрушени жилища от урагана Санди и в момента интервюира кандидат-студенти като част от съвета на бивши възпитаници на Принстън. Нейните интереси лежат на кръстопътя между дизайн, архитектура, правителствени организации и частния бизнес и как тяхното сътрудничество може да подобри благоустройството на една страна.

Цветелина желае да допринесе за развитието на България чрез нейния опит и иновационни идеи. Според нея, важно е за българите да се научат да строят не само ефективно, но по-важно е да развият архитектура съответна на текущите и бъдещи условия. Тя би искала да участва в изграждането на устойчива инфраструктура, добри условия за живот независимо от социалната и етническа класа и да предостави възможност на българи да използват недвижими имоти като инструмент за привличане на чуждестранни интереси.