Петиция за спасяването на кучето Цезар, което умъртви три годишно дете в Мокрище преди седмица, стартира във фейсбук. Природозащитниците искат животинката да бъде пожалена. Към момента 1101 човека са положили подпис под искането.

Припомняме, че в петък съдът освободи стопанина на кучето Димитър Михайлов, който заяви, че Цезар не е проявявал агресия преди, най-вероятно е бил малтретиран от детето и заради това е последвала трагичната развръзка.

Според ЗЗЖ агресивно куче може да бъде осиновено в 14 дневен срок. До момента не е проявявало никаква агресия. То е под патрулски надзор без всякакъв достъп до него за 14 дневна карантина. Ще установят дали кучето има бяс и дали е агресивно. От клипа обаче се вижда, че то е дружелюбно към всички.

Всички подписали тази петиция молим властимащите да позволят осиновяването на кучето Цезар през 14 дневния срок както гласи ЗЗЖ. За да не бъде пропуснат срока за осиновяване и след изтичането му, Цезар да бъде умъртвен/евтаназиран. ИМА ЖЕЛАЕЩИ ХОРА ДА ОСИНОВЯТ ЦЕЗАР!

ВАЖНО! Не забравяйте да потвърдите вашият подпис, като влезете в пощенската си кутия в която ще получите e-mail за потвърждение от peticiq.com!

За да подпишете петицията – ТУК