Националният музикален оркестър към Асоциацията на карабинерите от регион Лацио в Италия ще изнесе концерт  навръх националния ни празник Трети март в Лесичово. Бендът е приел поканата на кмета на общината инж. Серьожа Лазаров, съобщиха от местната администрация.

Музикантите идват в България заедно с ръководителя си Маестро Паскулино Аведуто и водещата на Телевизия РАИ Александра Канале.

Оркестърът на карабинерите се състои от 75 души – бивши и настоящи полицаи и пожарникари, обединени от любовта си към музиката. Репертоарът им включва от оперни и симфонични до модерни поп-рок парчета. Няма местен празник в региона на провинция Лацио, който да минава без тяхно участие, като едно от най – вълнуващите им изпълнения през изминалата година е било на Коледния концерт във Ватикана пред главата на Римокатолическата църква Папа Франциск.

Празникът ще започне в 11 часа с поднасяне на венци на паметника в Лесичово, очаква се да присъства и посланникът  на Италия – Стефано Балди, както и председателят на Асоциацията на италианските предприемачи Маурицио Ферери.