Във високите части на региона има превалявания от сняг, като на различните места снежната покривка варира между 10 и 20 сантиметра, съобщи Мирослав Стоянов, от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Всички дежурни екипи на полицейските управления и сектор „Пътна полиция“ извършват непрестанно наблюдение на състоянието на пътната мрежа и подават регулярно информация в дежурните части на РУ, ОДМВР и РДПБЗН.
Подържа се постоянен контакт с фирмите ангажирани със снегопочистването, с общинските и областната управа, Областно пътно управление.
Извършва се почистване на пътя Велинград-Юндола, нормално проходим е, към момента има ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.
Пътя Велинград-Сърница също се почиства и опесъчава. Трасето Белово-Юндола традиционно през зимния период е затворено за движение за автомобили над 12 тона и през него преминават само леки коли. пътя е почистен и опесъчен, на места има надвиснали дървета и клони, които предстои да бъдат премахнати от обхвата на пътя.
На пътя Батак-Доспат има наложено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 това с ремаркета и полуремаркета, а при обилен снеговалеж задължително придвижването трябва да става с вериги.
От Пътна полиция апелират към водачите да предприемат пътуване само с добре оборудван и технически изправен автомобил, да шофират с повишени внимание в планинските части и при необходимост от съдействие да сигнализиран незабавно на телефона за спешни повиквания- 112.