Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

През уикенда в София се проведе силният плувен турнир „Гладиатор”, с участието на 349 плувци от 31 клуба от България, както и гости от Македония и Сърбия.

Всеки клуб имаше квота от 20 състезатели, която се оказа недостатъчна за всички желаещи да участват шампиончета. Преди стартовете демонстрации на плувни упражнения от всички стилове направи Нелсон Силва, бразилски плувец, плувал редом с Фелпс и Лохте.

12шамп

Плувната палата се изпълни с малки и големи състезатели, жадни за нови знания от плувната техника. Състезателите на СК”Шампион” се представиха отлично в стартовете. Почти всички подобриха своите времена и дадоха заявка за силна спортна година. Общо 10 медала спечелиха плувците на „Шампион”-1 златен, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

12шамп1

С три медала на 50,100 и 200св.стил се окичи Юлия Спасова, най-опитната състезателка в отбора, която миналата година участва в Световно първенство по модерен петобой. С 2 бронза се завърна и Любов Чалъкова на 50 бътерфлай и 100 м. свободен стил с лични постижения, 2 бронза на 50 и 100 метра гръб спечели Стефания Нушева, бронз на 50 гръб завоюва и Любомир Германов, със сребро се закичи Томас Григоров на 50 метра бътерфлай, а Георги Илиев спечели бронз на 50 бруст.

12шамп2

Добри резултати дадоха и учениците от Спортното училище в Пазарджик Ангел Франгов, Радослав Христов, Емил Грозданов. Следващият старт за клуба ще е на турнира по плуване в Благоевград, но там участие няма да вземат много от сегашните ни медалисти, които усилено се подготвят за участие в Държавното първенство по модерен петобой в гр.Варна.

12шамп312шамп6