С български народни песни и танци, червено вино и ритуал по зарязване на лозята, Трифон Зарезан беше отбелязан традиционно в много населени места на областта.

14Mirev 3 new

Областният управител Стефан Мирев уважи празника на лозарите и винарите в с. Аканджиево, където всяка година местните жители се отправят към лозовите масиви и бележат началото на новата стопанска година. Здраве, берекет, добра реколта и качествени вина пожела областният управител на местните винопроизводители.

14Kojuharov 1

С водосвет за здраве и плодородие започна празникът в най-голямата винарна в региона ни – „Беса Валей“, край пазарджишкото село Огняново. Заместник областният управител Йордан Кожухаров пожела успешна, здрава и плодородна година, пенлива вина и добра реализация на продуктите на „Беса Валей“ на вътрешния и международния пазар.

14Belchev new

Заместник областният управител Петър Белчев присъства на тържественото отбелязване на Трифон Зарезан в с. Менекьово. Той пожела здрава и успешна година на лозарите и винарите от региона. Празникът започна в центъра на селото с фолклорна програма, след което шествието се отправи към местността Дъбето, където по традиция се извършва ритуала по зарязване на лозята. Петър Белчев връчи наградите на победителите в традиционния конкурс за най-добро вино през изтеклата година.