Легендарният водещ на Eisenbahn-Romantik  бе заедно с екипа си в България през тази седмица, за да направи филм за теснолинейката и старите влакове в България. Пътуването бе именувано IGE Eisenbahn – Romantik sonderzug : Winterdampf in Bulgarien, а Hagen von Ortloff, бе негов специален гост. Съвсем скоро пътеписите и видеото от страната ни ще се появят в предаването на немската телевизия SWR , а също така можете да следите и сайта, който отразява новите дестинации посетени и забелязани от екипа – ТУК .

17иван вълков2

Снимка: Иван Вълков и Хаген фон Ортлов

Hagen von Ortloff  е водещ на едно от най-популярните предавания на тема железопътен транспорт Eisenbahn-Romantik, разказа Иван Вълков, който пък е част от екипа на „За теснолинейката“. Скоро чакаме да се появи и филмът за теснолинейката, която беше най-голямата атракция за всички чужденци, които в петък се возиха на малкото влакче. Гостите разгледаха и музея на теснолинейката на гара Цепина, а през цялото време с тях бе и човекът, който буквално спаси теснолинейката от закриване – Кристиан Ваклинов.

Два автобуса хора пък са били желаещите да направят снимки на влакчето на гара Костандово, разказа наш читател. Интересът към влакчето продължава да расте и то тепърва ще става популярно в Европа. Добрата новина е, че локомотивът няма да влезе в историята, а ще бъде запазен за движение и ще може да радва още свои почитатели. Както стана ясно от петъчното пътуване феновете на жп транспорта в чужбина никак не са малко. И както подчертава Иван Вълков – „Билетът за влак събужда много повече надежди от лотарийния.“ ( Пол Моран).