По повод най-големия национален празник на България – 3 ти Март, екипът на Arte Spa&Park Hotel, реши да остане верен на традициите, като подготви изненада наситена с цветове, форми, митове и легенди…все от България!

Пътуващата изложба „Гигантските маски на Кукерландия“ гостува от 02 март във Велинград. Експозицията ще бъде официално открита в събота 3.03. от 13:30часа. от зам. кмета на Велинград, г-жа Томова. „За нас е изключително удоволствие да посрещнем тези атрактивни образи, които одухотворяват и възраждат българската митология. Несъмнено по този начин приближаваме националния фолклор до младото поколение и техния начин да възприемат света.„

Гигантските кукерски маски са приятелски поздрав от едноименния Ямболски фестивал към жителите и гостите на града, и може да бъде видяна в Arte Spa&Park Hotel, в продължение на три дни – 02, 03, и 04 март.

Триметровите съоръжения са част от общо 18-те артистични инсталации, оформящи „Алеята на маските“ – една от основните атракции на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“, провеждан ежегодно в Ямбол. Те представят в стилизиран вид различни видове маски и от 2011 г. насам са неизменен символ на „Кукерландия“.

Целта на поканата е, да създаде добро настроение и да приобщи повече хора към каузата за съхраняване и развитие на българските фолклорни традиции.

Емоция, цвят, мащаб и история, възраждат стари традиции, днес и тук.