ТД на НАП Пловдив затваря ресторант и хотел „Жери“ във Велинград заради това, че не издават касови бележки на клиентите си. Заведението и хотелът са собственост на „Т“Жери -Кирил Жерев“. ТД на НАП Пловдив запечати и индустриалният дърводелски цехх на „Налекс груп“ ООД Велинград, както и паркинг с прилежащ ресторант на Юндола, които се стопанисват от „Вал“ ООД.

По ради неспазване на изискванията за касовите бележки е затворен и магазин за хранителни стоки, собственост на „Краси Маркет“ ЕООД – Велинград, на пл. „Съединение“ 108. Затворен е и магазин за строителни материали на ул. „Лима“ 20, собственост на „Ги-Ми строй“ООД в Ракитово.

От там данъчните са отскочили и до курортен комплекс край язовир Батак, за да санкционират и бистро „Цигов Чарк“,  собственост на „Кимс- старт-91-Катя Пенчева“ ЕТ от Батак. Запечатан е и хранителен магазин на ул. „Арапчал“ 16 в с. Света Петка. Обектът се стопанисва от „Джемал Зекрия -КИФЛАТА“ ЕТ .

Служителите на ТД на НАП Пловдив са констатирали и нарушение в клуб Under the stage, във Велинград, на ул. „Хан Аспарух“ 31 и собственост на „Рок енд джаз Велинград“ ООД. Ппроверките ще продължат и в други краища на областта.