* Снимка: Поли Иванова

Отново ви предлагаме да направите промени в интериора си, като от старите мебели с помощта на боя и въображение, създадете нови. Ако ви е писнало да гледате старите си бюфети или гардероби, освежете ги с нов актуален цвят. Това не е трудно, защото има нови бои, които ще ви дадат шанс да предедете антикварен вид, дори и на не много стари мебели.

Говорим за т.нар. „тебеширени бои“, които се предлагат в почти всеки специализиран магазин. Тоновете им са пастелни, а след като ги нанесете не е нужно да лакирате. Наричат ги „тебеширени“, защото са на водна основа и стават за боядисване на учебна дъска, върху която после можете да пишете с тебешир, при това без да нараните боята след като бъде изтрит.

Най-напред добре обмислете какво искате да постигнете и как вашите мебели ще се „вържат“ с останалите в стаята, за да съществуват в пълна хармония.

Предлагаме ви няколко снимки, които ще ви покажат как изглеждат мебелите след като са били третирани с този вид боя. Можете да нанесете само един цвят, а можете да се развихрите и да боядисате отделните орнаменти с контрастен тон, за да стане работата ви още по-забележителна.

07гардероб

Подобно решение е намерила и тази дама, която е синхронизирала цветовете на скрина и столовете си.

 

07тапицирани столове 07топицирани столове1

* Снимки: Екатерина Козарска

Старата спалня, която е изглеждала неприемливо в стария си тъмно-кафяв цвят, вече е „преоблечена“. Ако обичате и можете да рисувате, позволете си и разкошните елементи на цветя върху таблите.

Старинният вид се допълва от плетените възглавници, а също така и покривката за леглото.

 

06ретро-спалня

* Снимка: Марияна Донкова

Ето и предишната ни статия по подобна тема – ТУК