Офшорки регистрирани „на незнам кои си острови, стоят в основата на атаките срещу мен“ – заяви кметът на Септември Марин Рачев, малко преди да влезе в Съдебната палата, където днес бе проведено поредното заседание по делото срещу него по обвинение за укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво, от времето преди да бъде избран за градоначалник на тракийския град.

„Сега съм ви донесъл тук едни документи, които ще ви ги раздам, за да видите какви схеми от 10 години насам въртят тези спасители. Не са изгорели един и двама човека… Работеща схема чрез изопачаване на фактите, чрез полуистини… Обезкостяване на един куп фирми, големи, включително и Община София е била потърпевша от тези спасители и хората, които стоят за тях. Това са офшорни фирми, регистрирани на не знам какви си острови“. Според думите на Марин Рачев собственикът на хотелски комплекс във Варвара, който е един от инициаторите за битката срещу него е спрял притока на минерална вода до обществените чешми в селото.

„Както виждате аз съм тук и си нося отговорността, за всичко, което е направено от фирмите ми.“ – добави той. „Не съм отказал на разследващите органи да давам обяснения и да помагам при изясняването на фактите. Не отсъствам и от съдебните заседания, нося отговорност, защото аз имам най – голяма полза от това истината да излезе наяве“.

Според него сумата за гаранцията му в размер на 130 000 лв. била събрана с помощта на приятели. „В действителност дори се събраха и повече пари от хора, които са съпричастни, които не искат общината да бъде въвличана в схемата на т.нар. спасители”, заяви Рачев.