Отчет за дейността на ОДМВР-Пазарджик за изминалата 2017 година се проведе в петък, съобщихаднес от Пресцентъра. На него присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, окръжният прокурор Васил Малинов, председателят на Административния съд в гр.Пазарджик Марияна Шотева, заместник-председателят на Окръжния съд в областния град Александър Александров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на  ДАНС и ГДБОП.

Директорът старши комисар Йордан Рогачев запозна присъстващите с обобщената информация за дейността на областната дирекция, като акцентира на добрата работа на служителите през изминалата година по отношение на противодействието и превенцията на престъпленията против собствеността. За четвърта поредна година се отчита спад в регистрираните кражби, които съставляват основна част от този тип престъпни посегателства. Друг значим успех на криминалистите от дирекцията и районните управления е повишаването на случаите на разкрити престъпления свързани с притежание, разпространение и производство на наркотични вещества.

Окръжният прокурор акцентира върху много доброто ниво на взаимодействието между полицейското разследване и прокуратурата, като показател за това са малкото върнати за доразследване производства.

Главен комисар Младен Маринов изрази задоволството си относно добрите резултати постигнати от структурите в областната дирекция. В заключение той набеляза основните приоритети на работа през настоящата година, като насочи вниманието на служителите върху високите очаквания, които имат хората към полицейските структури по места.