Сезонът на сините минзухари вече настъпи, а едно от приятните места, където можете да си наберете е Атолука. Само на четиридесет километра от Пазарджик се крие истински вълшебно място, което ще ви предложи вековни борови гори и обширни поляни. Все още не са тучни, защото това се случва през април, но сега е моментът да се порадвате на природата, още повече, че утре времето ще го позволява.

Мястото е подходящо, както за еднодневен пикник, така и за приятно прекарване на уикенда. Тук няма СПА – центрове и дискотеки, ето защо се препоръча горещо на хора, които искат да останат насаме с природата. Вариантите за нощувка са два – къща за гости „Атолука“, тя се намира на центъра на курорта и няма как да я подминете. Точно пред нея е малкото кафене, което ще ви приюти за чаша чай, кафе или напитка, от която се нуждаете. Тук готвят вкусно и ще ви предложат специалитети.

Същото важи и за другата база, до която ще стигнете по пътя, които се изкачва по южния хълм, ако сте застанали пред магазина. Сезонът е подходящ за разходки, а маршрути наоколо има много. Ако местата за спане на Атолука са заети, можете да разчитате и на хотелите в Равногор.

* Снимка: Ваня Вълева