Мария Чергарова, председател на УС на „Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик

В месеца на жената „Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик инициира прегледи в деня на първата пролет – 22 март от 13:30 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания на ул. „Ал. Стамболийски” N 16. Цената на профилактичния преглед е 10,00 лева.

Прегледите ще са безплатни за всички потребители на услугата. Всеки, който иска да се прегледа може да се обади на тел.: 0888/380-308 или да се запише на посочения адрес. Профилактичните прегледи са на млечна жлеза и щитовидна жлеза с подвижния ехограф и видеопринтер, които бяха дарени на сдружението с помощта на дарители в дарителска кампания, подкрепена от Вицепремиера Г-жа Екатерина Захариева.

Такава мащабна кампания за превенция на коварното заболяване не е провеждана до сега в България и благодарение на подкрепата на Кмета на Община Пазарджик Г-н Тодор Попов ехографът стига до всички желаещи. Най-първо през тази година направиха своя преглед дамите в Обшина Лесичово. След техния пример ги последваха дамите в с. Пищигово, с. Калугерово, с. Сарая, с. Бъта, гр. Велинград. Благодарим на всички, които ни поканиха да отидем на място и се погрижиха за здравето на хората! Благодарим и на тези, които ни съдействаха за осъществяване на превенцията!

Поради завишения процент на новооткрита патология прегледите с подвижния ехограф продължават. Можем да отидем навсякъде, където ни поканят. По този начин се скъсява разстоянието между лекар и пациент.

Целта ни е да подсетим всеки, който не е направил своя профилактичен преглед да не чака утре, а да го направи сега и целогодишно да мисли за здравето си. Минута преглед може да спаси живот.