Пътната обстановка на територията на областта се усложнява, не си забравяйте веригите, ако сте тръгнали да пресичате планината. Снегът, особено във високите части ще продължи интензивно да се трупа, а екипите, които почистват пътищата са ограничен брой. Ако имате възможност да отложите пътуването, по-добре го направете, съветват от „Пътна полиция“.

Продължават да валят оплаквания и от състоянието на АМ“Тракия“, където мокрия сняг се превръща в лед, а аутобанът в пързалка. Наши читатели се оплакват, че се образуват колони от коли, тъй като на места предвижването е изключително бавно, заради поледицата, мъглата и продължаващия да вали сняг.

В района на АМ „Тракия“, както и в областта снеговалежът също е интензивен, а видимостта е значително намалена. Водачите да шофират с повишено внимание, да спазват такава дистанция, така че да могат да спрат безопасно. Извършва се контрол относно извършване на снегопочистването в най-невралгичните и натоварени точки от пътна мрежа.

Затворени за движение за товарни автомобили над 12 тона за пътищата Белово-Юндола и Велинград-Юндола-Якоруда.  „Ако не ви се налага да пътувате не го правете ако пътувате използвайте технически изправни МПС оборудвани със зимни гуми, с изправни снегопочистващи устройства“, уточни Стоянов.

Видимостта на магистралата е значително намалена.