Събитието се организира под патронажа на областния управител Стефан Мирев.
 „Напоителни системи“ ЕАД клон Тополница организира събитие по повод честването на Световния ден на водата. На 22 март от 16.00ч. в Голямата зала на Младежки дом Пазарджик, ще бъдат връчени наградите от провелия се регионален ученически конкурс, в който взеха участие ученици от област Пазарджик, под надслов „Водата – живот, емоция, стихия“. Конкурсът е под патронажа на областния управител Стефан Мирев и със съдействието на Община Пазарджик, РУО Пазарджик, РИОСВ Пазарджик, ОД „Земеделие“ РЗИ Пазарджик и ВиК Пазарджик.

Участващите ученици бяха разделени в три възрастови групи от I-ви до IV-ти клас, от V-ти до VII-ми клас и от VIII до XII клас, а оценяваните проекти в три категории: рисунка, клип/мултимедиен проект и колаж.
Очаква се на церемонията да присъстват: Изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Снежина Динева, Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, Директорите на всички институции участвали в организацията за провеждането на празника на Водата. Със специалното участие на ТФ „Албена“ и СК „Импулс“.
Съгласно резолюция 47/193 на Общото събрание на ООН от 22 февруари 1993 година, Световният ден на водата се отбелязва на 22 март. Целта на Деня е да привлече вниманието на обществеността към проблема за достъпа на хора до чиста питейна вода, към значимостта на опазването на запасите от прясна вода и на водните ресурси като цяло. Темата на Световния ден на водата за 2018г. е „Природата на водата“.