Уважаема г-жо Венчева,

Обръщаме се към Вас във връзка с публикацията “Читателска връзка: Велинградски хотел си хвърля боклуците в гората, срам за СПА-столицата” от 23 март 2018 г., публикувана в сайта http://pzdnes.com.
Бихме искали да благодарим на семейство Григорови, които алармират обществеността за проблем, с който ние като собственици на хотел в СПА-столицата на Балканите, се борим от над 9 години. Снимковият материал е нелицеприятен, но зад него стои един по-сериозен проблем.
Всички отпадъци от хотела се пакетират в торби за смет и се изхвърлят в пет контейнера в близост до хотела. Тези контейнери се събират един път седмично от сметосъбирането на Община Велинград. В трудовите задължения на персонала на хотел “MAXI” ежедневно е заложена дейността да обикалят около района на хотела и да събират отпадъци, без значение от техните причинители.
За 9 години нито веднъж не сме се оплакали от бездомните кучета, които непрекъснато разнасят отпадъците от контейнерите, не само около хотел MAXI, но и из улиците на СПА-столицата на Балканите. Hито веднъж не сме се държали нехуманно с десетките неработещи хора, които изкарват препитанието си от ровене в кофите за отпадъци. Но именно на тези два фактора отдаваме замърсяването на хубавата природа и стриктно се придържаме към максимата на сем. Григорови “щом имаш крава – пиеш мляко, а щом пиеш мляко, си длъжен да чистиш и гюбрето от кравата”, въпреки че сме изрядни данъкоплатци.
Съжаляваме, че кадрите са от момент преди почистването, но още повече съжаляваме, че сме безсилни да се преборим с общински проблеми и човешки манталитет. Остава ни само да засилим личната си отговорност и при следваща подобна проява, заедно да отправим призив към обществото, защото само ЗАЕДНО можем да опазим природата чиста!

Ръководството на Макси Парк Хотел и СПА
e-mail:spavelingrad@maxisofia.com