„Управлението на далаверата“ е обхванало всички области на управлението и не подминава местните власти, това заяви днес в Пазарджик лидерът на БСП – Корнелия Нинова, която пристигна в областния град, заедно с цялото Изпълнително бюро на партията си. Изнесените заседания не са новост за червените, които по този начин търсят способи за директна връзка с местните хора и решаването на конкретните им проблеми. Като цяло за страната са характерни казусите за обезлюдяването, използването на властовите ресурси за лични цели, проблемните концесии и обществени поръчки, както и поголовната сеч в горите. Така Нинова обособи основните теми на дискусията, която тече днес в Пазарджик.

Пресконференцията бе свикана, за да бъдат изразени две партийни позиции – първата от тях касае Пазарджик и областта, а втората срещата на премиера Бойко Борисов с президента на Турция – Ердоган във Варна.

Управлението в Пазарджик и областта е порочно, тъй като масово в обществените поръчки има само един участник, който ги печели на занижени цени и това е в ущърб на хората, заяви Нинова. Ние сме против това и с всички законови сили и средства ще се борим, за да го променим.

Конкретно за Пазарджик има и друг проблем, поведението на местните общински съветници, тяхната партийна съдба ще бъде решавана днес в 16.30 ч., когато е насрочено съвместно заседание на общинския съвет на БСП – Пазарджик с областното ръководство и представители на Изпълнителното бюро на партията.

Ето какво точно каза Корнелия Нинова по този казус  – ТУК

Корнелия Нинова заяви, че ще бъдат подадени сигнали от страна на БСП до Агенцията по държавен и финансов контрол, както и Сметната палата, за проверки на договорите за концесии и обществени поръчки на Община Пазарджик, като това е част от битката на партията с „паралелната държава“.