Пленум на Областната организация на БСП ще решава дали съветниците на партията, които я представляват в градския парламент са сгрешили като подкрепят определени решения на местния общински съвет. Това стана ясно след проведената вчера в Пазарджик среща на лидера на партията Корнелия Нинова с актива на Пазарджик. Според нея пряката намеса в работата на една общинска структура следва да се прави само до толкова, че да бъде налагано спазването на националните политики и решения. В Пазарджик обаче съществува казусът, че голяма част от хората в партийните организиции, одобряват политиката на кмета Тодор Попов и респективно решенията на Общинския съвет.

Нинова е посъветвала местното партийно ръководство да направи пълен отчетно-изборен цикъл в редовете си и по този начин, да се види, какви са нагласите на избирателите. Отделно от това се прави и допитване сред хората, дали одобряват политиката на общинското ръководство.

28бсп

Пред препълнената зала в Младежкия дом вчера вечерта лидерката на червените недвусмислено заяви, че съвсем скоро очаква предсрочни парламентарни избори. Тя призова хората да бъдат готови за това, като им напомни, че не е изневерила на обещанията, които даде при встъпването си в длъжност.

28бсп1-корнелия

Аз много лесно можех да стана председател на Парламента и да си натискам звънчето по цял ден, сто човека от партията можеше да са зам.министри и шефове на ведомства, но това нямаше да доведе до никаква промяна. Аз удържах на този натиск, заяви Нинова и избрах друг модел на поведение, въпреки че освен от ГЕРБ ме притискаха за широка коалиция и от Европа.

Вторият тромб, който си направих беше когата приехме промените в Устава и спряхме вечното депутатство и участие в управлението на общински и областни структури от едни и същи хора. И направихме това, защото смятаме, че това е правилно и това пречи да се узурпира властта в една партия. Надявахме се и другите да го направят. Но има ли друга такава партия? – риторично попита Нинова.

Дали сме заявка, че искаме да освободим страната си от собствения си поробител. Защото в момента тя е поробена от управляващите и десет фирми си разпределят печалбата от всички пари, които съществуват в държавата. И ние знаем как да се справим с това, надяваме се да получим вашата подкрепа и вашето разбиране, защото без вас промяна не може да се осъществи, заключи Нинова. Тя призова хората да припознаят БСП като единствената качествена партия и опозиция на управляващите.